Orthomoleculair

Wat betekent orthomoleculair eigenlijk?

“Orthos” is gezond, recht, juist; dus we hebben het over de juiste moleculen die nodig zijn om gezond te blijven en/of te worden. Het doel van orthomoleculaire therapie is het lichaam te voorzien van de juiste hoeveelheden bouwstoffen, zoals vitamines en mineralen, om alle lichaamsprocessen optimaal te laten verlopen.

Linus Pauling, een Amerikaans scheikundige (1901-1994), is degene die de term orthomoleculair heeft geïntroduceerd.

In de praktijk ga ik samen met je kijken wat je op voedings- en suppletiegebied nodig hebt om de eventuele tekorten die je hebt aan te vullen en op peil te houden.

In onze huidige maatschappij en met onze westerse leefstijl en voedingsgewoonten belasten wij ons lichaam vaak boven wat het aankan. Ons lichaam heeft veel mogelijkheden om een tekort te compenseren, maar als wij het jarenlang niet de juiste voeding en beweging geven gaat het protesteren. Dan krijgen we allerlei vage klachten. Die worden vaak toegeschreven aan het ouder worden en hoewel het gewoon lijkt dat we met het ouder worden klachten ontwikkelen, toch is dat allerminst het geval.

Als orthomoleculair therapeut stel ik op grond van de anamnese en eventueel diagnostisch onderzoek of een meting een diagnose van de oorzaken van je klachten. Niets in het lichaam functioneert volledig onafhankelijk van de rest ; daarom is het belangrijk om naar het hele lichaam te kijken en niet naar een losse klacht. Pas dan kan je vaststellen wat de oorzaak is, en welke actie het meeste (en blijvende) resultaat zal geven.

Het advies kan vervolgens zijn een aanpassing van je voedingspatroon, of het tijdelijk gebruik van bepaalde supplementen.

Ter ondersteuning van mijn orthomoleculaire behandeling maak ik gebruik van bioresonantie. Klik hieronder om hier meer over te lezen.

Contact opnemen